Vnetje nožnice: Ukrepajte pravočasno
| Članek je bil prebran 1.287 krat.

Kljub temu, da je vnetje nožnice pri ženskah zelo pogosta zdravstvena nevšečnost, pa slednje o tem nerade govorijo. Mnogokrat si vnetje nožnice poskušajo pozdraviti same, brez obiska lekarne ali ginekologa.

Vnetje nožnice je zelo pogosta težava žensk

Skoraj vsaka ženska se je vsaj enkrat že soočila z neprijetnim vnetjem nožnice. Kljub temu, da je ta težava zelo pogosta, pa ženske o tem še dandanes nerade govorijo. Mnogokrat nadležno srbenje nožnice ali neprijeten nožnični izcedek poskušajo zdraviti same, z naravnimi pripravki. Ti pa pogosto ne prinašajo dobrih rezultatov. Če težave ne zdravimo pravilno in pravočasno, se lahko le poglobi.

Najpogosteje je kriva glivica kandida

Gliva kandida je prisotna v našem telesu in je neškodljiva, če se ne razmnoži preveč. Če se razmnoži, poruši ravnovesje v črevesju, preprečuje razmnoževanje dobrih bakterij in pojavijo se težave.

Najpogostejše težave so:

Kakšni so znaki, da se je kandida preveč razmnožila?

Nasveti, s katerimi preprečimo vnetje nožnice

Če imate pogosto težave z vnetjem nožnice, pazite na prehrano. Iz svojega jedilnika črtajte sladkor, belo moko, kvas, alkohol. Vnetje nožnice lahko poskušate preprečiti tudi s pravo izbiro živil. Jejte grenivke, česen, limono, zelišča.

Nosite bombažno spodnje perilo. Že res, da so čipkaste spodnje hlačke veliko lepše, a bombažno spodnje perilo je boljša izbira, če ne želite vnetja nožnice. Takšno spodnje perilo lahko kuhate, ko ga nosite, koža diha, je bolj zračno.

Izogibajte se oprijetih hlač. Še posebej to velja za kavbojke in usnjene hlače, ki so narejeni iz debelejšega materiala.

Vedno preoblecite mokre kopalke. Četudi ležite na vročem soncu, se pod vašimi mokrimi kopalkami lahko razmnožuje leglo glivic. Da preprečite vnetja nožnice, vedno preoblecite mokre kopalke.

Zares odlične nasvete, kako preprečiti vnetja nožnice, si preberite s klikom na prispevek Glivično vnetje nožnice.

© 06. 12. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.