Prihaja kopalna sezona, s tem pa tudi vaginalna vnetja
| Članek je bil prebran 880 krat.

Težko pričakovano obdobje s toplejšimi temperaturami se je že začelo. Kmalu bo čas za skok v morje ali na kopališče. Vlaga pa je odlična tudi za razmnoževanje glivic. Poskrbite, da vam vaginalno vnetje ne bo povzročalo težav in spravljalo v slabo voljo.

Vlažno okolje odlično za razmnoževanje glivic

Glivice za razmnoževanje potrebujejo vlago in toploto, zato je poletni čas odličen za njihov razrast. Naravna flora nožnice se poruši, ženske pa to prepoznajo v obliki simptomov, kot so srbenje, pekoč občutek ali povečan izcedek. Poleti so vnetja pogostejša zaradi obiska morja ali kopališč, kjer se plavate v skupnih bazenih ali obiščete skupna kopališča. K vaginalnemu vnetju prispeva tudi nošenje mokrih kopalk, zaradi potenja so intimni predeli bolj vlažni in topli.

Preventiva

Potrebno se je zavedati, kaj povzroča vaginalno vnetje in biti nanj bolj pripravljen. S preventivo je mogoče v veliki meri zmanjšati verjetnost, da se bo vnetje pojavilo.

Hitra pomoč z zdravili za vaginalno vnetje

Vaginalno vnetje zna biti izjemno neprijetno, sploh če se pojavi na dopustu. Vendar ni nevarno in ga je mogoče v hitrem času odpraviti. Na dopust je priporočljivo vzeti zdravilo s protiglivičnim učinkom, za katerega ne potrebujete recepta. Tudi če se vnetje nožnice pojavi nepričakovano, je v najbližji lekarni mogoče dobiti vaginalno kremo ali kapsule, ki bodo odpravile simptome in neprijeten občutek. Učinkovita zdravila odpravijo vaginalno vnetje v treh dneh, zato ne bo uničen cel teden dopusta.

Najboljša rešitev je preventiva. To morajo sploh upoštevati ženske, ki so bolj nagnjene, da nastane vaginalno vnetje. Pogosto spreoblačenje je poleti nujno, da do vnetja sploh ne bo prišlo.

© 21. 09. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.