Previdno na bazenih
| Članek je bil prebran 1.182 krat.

Mislite, da je poletje mimo in ste lahko brez skrbi, da bi vas doletelo vnetje nožnice? Niso le višje temperature in nadpovprečno potenje vzroki, ki vplivajo na razmnoževanje glivic v nožnici. V hladnejših mesecih so pogostejši termalni oddihi, kjer vas nepazljivost lahko stane dobrega dopusta.

Glivična okužba ni prenosljiva. Zmotno je prepričanje, da se na bazenu lahko nalezete glivic. Je pa res, da je večja možnost za njen nastanek na bazenih in savnah, saj imajo glivice rade toplo in vlažno okolje. Glivica Candida albicans je naravno prisotna v našem organizmu. Težavo začne povzročati, ko se začne razmnoževati, kar prepoznamo kot neprijeten občutek v nožnici. Vlažno okolje je za njihovo razmnoževanje najboljše. Največja težava je, da ste na bazenu ves čas v mokrih kopalkah. Narejene so iz umetnih materialov, ki ne omogočajo zračenja intimnih predelov.

Kako zmanjšate verjetnost za pojav glivične okužbe?

Najboljša preventiva je, da menjate kopalke. To naj bo pravilo pri obisku bazena ali oddiha na morju, torej poleti in pozimi. Ko pridete iz vode, se spreoblecite v suha oblačila, ki bodo omogočala zračenje kože. Organizem bo manj dovzeten za vnetje nožnice, saj okolje ne bo dovolj vlažno za razmnoževanje glivic. Pri umivanju uporabljajte blaga mila s kislim pH.

Pravočasno poskrbite za zdravljenje, če pride do vnetja nožnice. Preventiva je zagotovo, da s seboj na dopust vzamete zdravila za zdravljenje glivične okužbe. Dobite jih v lekarni brez recepta in jih lahko začnete uporabljati takoj, ko opazite prve simptome vnetja nožnice. Tudi če se vem na dopustu nepričakovano pojavi vnetje nožnice in zdravil nimate s seboj, ne potrbujete do zdravnika. Zdravila lahko kupite tudi v tujini. Pazite le, da boste med široko ponudbo zdravil izbrali varna. Takšno je Lomexin, ki se uporablja v 60 državah po svetu in je dokazano učinkovito pri zdravljenju vnetja nožnice.

© 18. 05. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.