Pohištveni ročaji za kuhinjo
| Članek je bil prebran 1.979 krat.

Kuhinja je navadno najbolj prehoden in uporabljen prostor v celotni hiši ali stanovanju. Vanjo vstopimo vsaj nekajkrat na dan in tudi pohištvo v njej je glede na preostalo pohištvo, ki ga imamo v svojem domu, najmočneje obremenjeno. Zato mnogo ljudi, ki kupuje novo kuhinjo rado reče, da pri nakupu le-te ni nikoli pametno preveč varčevati – bolje je kupiti enkrat kakovostno, kakor večkrat nekvalitetno, kar nas na koncu seveda stane več denarja. Pri kuhinji so sestavni del kosov pohištva tudi pohištveni ročaji. Pri tem ne gre zgolj za estetski oziroma oblikovni vidik ročajev, ki lahko povsem spremenijo izgled kuhinje, ampak tudi za funkcionalnost in uporabnost ročajev. V kuhinji namreč vsako omaro odpremo tudi po nekajkrat dnevno, zato je izjemno pomembno, da so na posamezne kuhinjske elemente nameščeni takšni ročaji, ki jih bomo z veseljem uporabljali in nas ne bodo vsakič znova spravili v slabo voljo.

kuhinjaPri nakupu pohištvenih ročajev je seveda pomemben faktor tudi oblika in barva. Pri enobarvnih kuhinjah lahko z izbiro samih ročajev tudi precej eksperimentiramo. Seveda pod pogojem, da imamo vseskozi v mislih tudi njihov ključni namen – odpiranje predalov ali vrat na pohištvu. Zato je včasih bolje ne izbrati najmodernejših ali najcenejših pohištvenih ročajev, temveč pred nakupom ročaj prijeti v roko in začutiti, ali nam ustreza. Sploh v kuhinji ga bomo v roke namreč prijemali vsakodnevno in pogosto, zato se mora prilegati našemu oprijemu.

Če lahko v ostalih prostorih pri izbiri pohištvenih ročajev še nekoliko eksperimentiramo in damo prednost obliki in videzu pred samo uporabnostjo, v kuhinji tega zadnjega vidika nikakor ne gre zanemariti.

© 25. 07. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.