Ločevalna dieta – kaj smemo jesti?
| Članek je bil prebran 1.542 krat.

Pri ločevalni dieti gre za 90-dnevno presnovno dieto, ki je znana tudi pod imeni dieta Združenih narodov, trimesečna dieta, dieta kombiniranja živil itd. Gre za ločevalno dieto, ki temelji na posebnem kombiniranju živil, kar bistveno vpliva na vašo presnovo.

Tuna, jajce in zelenjava na krožnikuLočevanje živil je za nekatere, ki so z dieto tudi poizkusili, pomenilo doseganje vidnih sprememb – nekateri pričajo o izgubi kar 20 kilogramov v 90 dneh. Zagovorniki diete pravijo, da je ključ do uspeha v ločevanju živil, ki vpliva na metabolizem in povzroči, da izgubljamo odvečne kilograme. Zaradi pogostosti in priljubljenosti ločevalne diete, ki traja 90 dni, obstaja tudi več različnih jedilnikov, ki pa so si v osnovi precej podobni. Na tem mestu bom predstavila le enega izmed njih. Pri tem jedilniku je zajtrk vse dni enak in se ne spreminja. Za zajtrk si tako pripravite kavo ali nesladkan čaj, negazirano vodo, kos črnega kruha in žlico jabolčnega kisa, zmešanega v kozarcu vode. Na beljakovinski dan lahko za kosilo pojeste zvrhan krožnik 10 čevapčičev ali eno pleskavico. Če tega ne marate, se lahko odločite za eno izmed naslednjih jedi: goveja juha, ribja juha, solata, 3 kuhana ali pečena jajca, 3 pečeni zrezki, 250 g skute, glavica čebule in kozarec paradižnika. Večerja naj bo polovica kosila – enako velja tudi za vse ostale dni. Na škrobni dan lahko za kosilo jeste pasulj, riž, krompir, kruh in solato. Lahko pa izbirate tudi med grahom ali lečo. Na ogljikovo hidratni dan lahko za kosilo izbirate med testeninami s paradižnikovo omako, pico ali dvema pecivoma.

Za večerjo pa si lahko privoščite kaj od sledečega: 2 kosa torte, 3 kolači,8 keksov ali 3 rebra jedilne čokolade. Na sadno zelenjavni dan izbirate med cvetačo, bučkami, korenčkom s paradižnikom, omako iz zelja. Za večerjo pa si lahko privoščite mešano sadje. 29 dan sledi vodni dan, ko ne jeste ničesar.

© 25. 07. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.