Katera so superživila?
| Članek je bil prebran 1.265 krat.

Živila, ki vsebujejo veliko vitaminov, mineralov, antioksidantov in številnih drugih hranljivih snovi, imenujemo superživila, saj vsebujejo pravo zakladnico dobrih hranil za telo. Izjemno pozitivno vplivajo na dobro počutje, zato jih je priporočljivo vključiti v prehrano v kar največji meri. Katera so najbolj priporočljiva?

Kategorije superživil

Številna živila vsebujejo mnoge hranljive in telesu priporočljive snovi, zato jih uvrščamo med superživila. Razdelimo jih lahko v štiri glavne kategorije:

Slovenska superživila

Pogosto superživila veljajo za uvožena iz eksotičnih krajev. Vendar to ni pravilo. Mnoga slovenska živila imajo precej izjemno dobrih hranilnih snovi in jih zato lahko uvrščamo med superživila. Med zgoraj omenjenimi oreščki so odlični orehi, ki jih brez težav najdete povsod pri nas. Sem spadajo tudi kislo zelje, ajda in jabolka. Prav ta so mnogokrat podcenjena, saj vsebujejo odlične vitamine, prednost pa je, da so povsem preprosto dostopna na slovenskem trgu.

Za zdravje in dobro počutje je potrebno v prehrano vključiti predvsem raznolika živila. Prehrana naj bo pestra in vključuje superživila, ki še dodatno izboljšajo počutje. Superživila naj ne bodo le eksotična, v prehrano vključite čim več tradicionalnih slovenskih superživil.

© 12. 08. 2022 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.