Google oglaševanje vs. oglaševanje v tiskanih medijih
| Članek je bil prebran 1.576 krat.

V preteklosti je največ podjetij oglaševalo svoje izdelke v tiskanih medijih. Takšno oglaševanje je tedaj veljalo za najbolj učinkovit način oglaševanja nasploh. Danes pa se tendence in oglaševalska industrija nasploh spreminja – oglaševanje se iz tiskanih medijev vse bolj širi na splet.

Črke v obliki slaščicRazvoj in porast oglaševanja na spletu je najverjetneje tudi posledica vsesplošne finančne in gospodarske krize, ki je močno oklestila oglaševalski proračun v podjetjih, ponekod pa so ga skoraj v celoti ukinili. Hkrati postaja vse bolj jasno, da je biti prisoten na spletu ključno za prepoznavnost in uspešnost naše ponudbe. Oglaševanje na iskalnikih se je v zadnjih letih izkazalo za vedno bolj učinkovito, poleg tega splet danes uporablja že večina odraslega prebivalstva. Zanimivi so tudi izsledki raziskave, ki je pokazala, da ljudje pred dejanskim nakupom vsaj v 60% izdelek ali storitev vpišejo v spletni brskalnik, kjer na spletni strani preverijo njegovo kvaliteto in lastnosti. Če so z najdenim zadovoljnim, izdelek na koncu tudi kupijo. Spletno oglaševanje je tako nujno, če s svojo prisotnostjo na trgu podjetje misli resno. Z uporabo Google oglaševanja smo konkurenčnejši, v koraku s časom in učinkoviteje dosegamo višji ROI (povračilo investicije). Poleg tega je Google oglaševanje mnogo cenejše od oglasov v tiskanih medijih – cene so za tovrstne oglase sicer različne, toda v nekaterih primerih lahko za oglas v tiskanih medijih plačamo tudi po več tisoč evrov. Google oglaševanje pomeni doseganje širše množice uporabnikov in potencialnih strank.

Oglaševanje na Googlu seveda ni lokalno ali jezikovno omejeno. Google oglaševanje nudi oglaševanje v 40 različnih jezikih v 250 državah po vsem svetu. Oglaševanje na Googlu je tudi trajnejše – ko namreč ljudje preberejo tiskane oglase, ti navadno končajo v košu za smeti. Na Googlu pa bo oglas privabljal nove kupce oziroma stranke vse dokler oglasa ne boste odstranili.

© 25. 07. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.