Avtomobilske barve po vaši izbiri
| Članek je bil prebran 1.038 krat.

Proizvajalci avtomobilov so si edini v tem, da so kupci, ki danes menjujejo stare avtomobile za nove so povsem drugačni od kupcev prejšnje generacije. Razlika je v drugačnem pogledu na vozilo, drugačnih potrebah, drugačni uporabi vozila in drugačnih pričakovanjih. Ker se povsod v življenju ponuja možnost izbiranja barvne palete najrazličnejših izdelkov, izbiranja materiala in možnost prilagoditve zunanjosti, notranjosti in do neke mere, tudi funkcij, so današnji kupci avtomobilov tako že iz vseh segmentov življenja navajeni na možnost individualizacije produktov in storitev.

In ravno tega se zelo dobro zavedajo tudi ponudniki izdelkov in storitev. Če vzamemo pod drobnogled avtomobilski trg, je mogoče opaziti, da se tudi proizvajalci avtomobilov trudijo kupcem ponuditi vozila, ki odgovarjajo na njihove potrebe po obliki, prostoru, funkcionalnosti in da omogočajo pri izbiri barve zunanjega in notranjega interierja veliko možnosti.

Podjetje Citroën je pri tem storilo velik korak naprej. Na trg je lansiralo novo vozilo, Citroën C5, ki nudi široko paleto možnosti za individualizacijo podobe in ponuja kar trideset kombinacij obarvanja zunanjosti po meri in kar pet kombinacij obarvanja notranjosti. Pri zunanjosti avtomobila je mogoče izbirati in kombinirati med sedmimi barvami karoserije: dvema odtenkoma bele, črno, dvema odtenkoma sive, rdečo in modro). Streha ne ostane nujno v isti barvi, temveč je lahko črne barve. Ob omenjenih barvah so na voljo trije barvni paketi za obarvanje notranjosti: Silver, White in Red.

Kupcu, torej vam, preostane samo še sprejeti odločitev o izbiri barve. Na cestah je med množico črnih, sivih in belih opaziti tudi vse več vozil v drznejših barvah ali v kombinaciji dveh barv (prevladujoča barva in dodatki v drugi barvi). Ekonomičnost ali praktičnost že dolgo nista več odločujoča faktorja pri izbiri barve vozila, ampak se uporabniki odločajo glede na barve, ki so jim tudi sicer všeč in v družbi katerih se dobro počutijo. Velikokrat pa izberejo določeno barvo oziroma barve, ker želijo z njimi biti nekoliko drugačni oziroma želijo, da bi bilo njihovo vozilo drugačno od drugih. Za katero barvo/e bi se odločili vi?

 

© 23. 06. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.