Zakaj izbrati Google Partner agencijo?
| Članek je bil prebran 745 krat.

Morda tega pri svoji izbiri oglaševalske agencije doslej niste preverjali ali pa niti niste bili pozorni na to – v vsakem primeru status Google Partner ni sam sebi namen in ga agencije ne pridobijo kar tako, mimogrede. V osnovi je lahko ta status zelo uporaben za naročnike oglaševalske kampanje, saj je nekakšno zagotovilo s strani Googla, da je določena agencija strokovna, kakovostna in ima nasploh dovolj znanja in izkušenj na področju AdWords in oglaševanja. Google je torej že pred časom pripravil Google Partners programe, v katere se vključujejo le Googlovi neodvisni partnerji. To pa so tiste agencije, ki so dovolj kvalitetne, da zadostijo vsem kriterijem, ki jih zanje postavlja Google.

w3bGoogle Partners je tako garant, da ima neka agencija dovolj izkušenj in znanja na področju platforme AdWords. Vsakdo, kdor torej želi pridobiti status Googlovega partnerja, mora pridobiti certifikat s strani Googla, ki ga ta podeljuje tistim, ki zmorejo strokovno uporabljati Googlovo AdWords oglaševalsko orodje. Da je neka agencija Googlov partner niti ni težko ugotoviti oziroma prepoznati – vsak neodvisni Googlov partner ima na svoji spletni strani namreč oznako Google Partners. V kolikor želite še dodatno preveriti, ali je neka oglaševalska agencija zares certificiran partner Googla, lahko to preverite tako, da kliknete na oznako Google Partners. V kolikor je agencija neodvisni partner, vas bo klik na ikono preusmeril na spletno mesto Google.si na uradni profil podjetja. Del sistema neodvisnega partnerstva je tudi agencija za digitalni marketing W3B d.o.o.

Da lahko neka agencija postane Googlov partner, mora za to izkazati izkušnje in sposobnost, da vodi manjše, srednje in večje oglaševalske kampanje. Vsi partnerji so tudi zavezani, da pri svojem delu ne uporabljajo kakršnih koli varljivih ali nejasnih pristopov ter metod. Prav tako morajo vsi partnerji svojim strankam tudi jasno opredeliti, na kak način so povezani z družbo Google, saj včasih prihaja do zavajanja ali nejasnosti, ko naročniki določen neodvisni Googlov partner enačijo kar z Googlom na splošno.

Za Googlovega partnerja je najbolj pomembno, da obvlada platformo AdWords in tako svojim naročnikom pomaga do uspešne rasti. AdWords je Googlov program, ki je zelo nadzorovan in pomaga razumeti, kako donosna je oglaševalska naložba. Neodvisni partnerji imajo s svojim statusom dostop do izvajanja sprememb, s katerimi želijo doseči kat najboljšo donosnost oglaševalske naložbe. Oglaševalske agencije so svojim naročnikom dolžne posredovati vse pomembne podatke – običajno na mesečni ravni agencije naročnikom posredujejo osnovne podatke (statistika). Na ta način stranka izve podatke o stroških, klikih in prikazih. Če agencija deluje pošteno in goji z naročniki korektne odnose, potem jim omogoča dostop do teh podatkov, hkrati pa zanje naredi tudi mesečna poročila, iz katerih je razvidno, kako učinkovite so posamezne oglaševalske kampanje.

Brez neprestanega vlaganja, časa, truda in dela ni mogoče doseči in tudi obdržati določen želeni položaj oglasa v iskalniku Google. Zato se je smiselno izogibati vsem tistim ponudnikom, ki svojim naročnikom obljubijo statično mesto oglasa. Na položaj je mogoče vplivati s premišljeno strategijo, ne pa na neposreden način. To je razlog, da je toliko bolj pomembno, da za svojo oglaševalsko kampanjo izberete agencijo, ki ve, kaj dela in to počne kvalitetno.

© 19. 04. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.