V šolo varno, udobno in ugodno z Arrivo
| Članek je bil prebran 643 krat.

Vsi, starši, dijaki in tudi študentje, si želimo najcenejše šolske vozovnice. Šolske vozovnice so namreč lahko kar velik strošek, ki ob vseh preostalih stroških šolanja, pomenijo kar veliko obremenitev za družinski proračun. Seveda pa je pri prevozu v šolo pomembna tudi varnost, zanesljivost in udobje.

šolski avtobusObstaja več tipov šolskih vozovnic. Tako lahko izbiramo med mesečnimi, polletnimi in letnimi vozovnicami. Dijakom in študentom so na voljo subvencionirane vozovnice, s čimer se strošek prevoza do šole vsaj nekoliko zmanjša. Potniki lahko kupijo tudi vozovnice za 10 voženj, ki so ravno tako lahko mesečne, letne ali polletne. Polletne in letne vozovnice so iz vidika stroškov povečini najbolj ugodne.

Kje kupiti šolske vozovnice?

Za ugodne šolske vozovnice se izplača obrniti na podjetje Arriva, ki za dijake in študente pripravlja številne ugodnosti. Tako jim nudijo dodatne ugodnosti pri nakupu mesečnih, polletnih in letnih vozovnic, katere lahko potniki izkoristijo v času počitnic. Prav tako ob nakupu letnih ali polletnih vozovnic dijaki oz. študentje pridobijo popust, in sicer v obliki števila mesecev, ko se lahko vozijo brezplačno. S tem se strošek nakupa letnih ali polletnih vozovnic zares hitro poplača.

Arriva nudi neprenosne in prenosne vozovnice. Neprenosne so treh vrst (delavske/osnovne, mesečne ali letne dijaške/študentske, mesečne za starejše občane). Prenosne terminske vozovnice pa so letne.

Arriva poleg šolskih vozovnic skrbi tudi za druge prevoze potnikov, za prevoze po naročilu, za mednarodne in redne sezonske linije, za turistično dejavnost, najem ali odprodajo avtobusov in za oglaševanje na avtobusih. Gre za največjo skupino avtobusnih prevoznikov pri nas.

Kaj potrebujete ob nakupu mesečne šolske vozovnice?

Če želite kupiti mesečno šolsko vozovnico, potem za nakup potrebujete izpolnjeno vlogo za subvencionirano vozovnico, ki jo na šoli najprej potrdite, barvno fotografijo za dokumente ter 2,5 evra za nakup brez-kontaktne elektronske izkaznice. Pri tem je dobro vedeti, da dijaku ali študentu mesečna vozovnica velja za mesec, za katerega je bila izdana in za prvi delovni dan naslednjega meseca. Tako ima dijak ali študent dovolj časa, da si kupi novo mesečno vozovnico. Brez-kontaktna elektronska kartica je veljavna šele, ko jo registrirate. To pomeni, da jo je potrebno približati čitalniku (čitalni terminal), ki se nahaja pri vstopnih vratih.

Vračilo, menjava in odvzem vozovnice

Vozovnico je v primeru spremembe kraja šolanja ali bivanja mogoče vrniti oziroma zamenjati. Seveda mora potnik spremembe dokazati z ustreznimi potrdili in dokazili. V primeru vračila se neporabljeni znesek potniku vrne. Če uporabnik zaradi bolezni ali kakega drugega objektivnega razloga vozovnice ne bo uporabljal, lahko predloži ustrezna dokazila in vozovnico deponira. Voznina, ki je ostala neizkoriščena, se potniku v tem primeru povrne (z dnem, ko je bila deponirana). Če potnik vozovnico izgubil, uniči ali pa mu je bila odtujena (kraja), jo lahko prekliče. To je mogoče storiti na prodajnem mestu osebno. Šolske vozovnice ne more uporabljati druga oseba ali na drugi liniji. Prav tako se kot zloraba šteje uporaba vozovnice za obdobje, ki je že poteklo. Prav tako je zloraba tudi uporaba vozovnice, ki ni bila registrirana na potniškem terminalu. Če je vozovnica označena kot zlorabljena, preneha veljati in je ni več mogoče uporabljati za prevoz.

© 25. 02. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.