Spoznajte štiri modele Makitinih udarnih vijačnikov
| Članek je bil prebran 98 krat.

Večina gospodinjstev in tudi delavnic ima v lasti vrtalnik-vijačnik, ki pa se pretežno uporablja za vijačenje in manj za vrtanje. Zato je v takšnih primerih bolj smiselno imeti le zmogljiv udarni vijačnik, katerega celotna moč je namenjena vijačenju, kot manj zmogljiv vrtalnik-vijačnik. Z udarnim vijačnikom se lahko z neverjetno hitrostjo in natančnostjo sestavlja pohištvo, pri tem pa ne obremenjujemo celotne roke ali zapestja in preprečujemo poškodbe pri delu. Ponudba udarnih vijačnikov na slovenskem trgu je pestra in raznolika, zato je mogoče izbrati udarni vijačnik, ki se s svojimi lastnostmi najbolj približa zahtevam dela, ki ga opravljate. V nadaljevanju predstavljamo izbrane modele udarnih vijačnikov japonske blagovne znamke Makita.

Vijačenje

Udarni vijačnik Makita TW1000

Gre za zmogljiv električni udarni vijačnik, ki je primeren za profesionalne mojstre, z močjo 1.200 W, maksimalnim vrtilnim momentom 1.000 Nm, številom vrtljajev 1.400 min-1 in številom udarcev 1.500 min-1. Ta 8,6 kilogramov težak udarni vijačnik ima robustno ohišje z gumijasto zaščito in ergonomsko oblikovan gumiranim ročaj, ki omogoča dober oprijem. Odlikuje ga še preklopno stikalo v levo in desno ter kljuka za obešanje.

Udarni vijačnik Makita TD0101F

Ta model električnega udarnega vijačnika se cenovno najbolj približa uporabniku, vendar je z 230 W moči in 100 Nm maksimalnim vrtilnim momentom, tudi manj zmogljiv. Ta le kilogram težek udarni vijačnik ima ozko in vzdržljivo aluminijasto ohišje ter kratko in kompaktno zasnovo, ki zagotavlja večji nadzor in vodljivost. Odlikuje ga ergonomsko oblikovan gumiran ročaj za dober oprijem, priročno nameščeno stikalo za spreminjanje smeri vrtenja ter regulacijsko stikalo za vrtljaje in hitrosti.

Udarni vijačnik Makita 6953

Tudi ta Makitin model odlikuje ergonomsko oblikovan gumiran ročaj, ki omogoča dober oprijem in zaradi tega boljši nadzor nad udarnim vijačnikom. Ta kilogram in pol težek udarni vijačnik ima 280 W moči in maksimalnim vrtilnim momentom 150 NM. Spada med cenovno ugodnejše modele, ki imajo številne profesionalne lastnosti, kot je regulacija vrtljajev in hitrosti ter stikalo za spreminjanje smeri vrtenja.

Udarni vijačnik Makita 6906

Električni udarni vijačnik Makita 6960 je idealen za uporabo v industriji, saj ga odlikuje 600 Nm maksimalen vrtilni moment in 620 W moči. Ima tudi močno konstrukcijo in dvojno izolacijo, ki preprečuje poškodbe zaradi električnega udara. Poleg tega zagotavlja varnejšo uporabo tudi gumijasta zaščita udarnega mehanizma in robustno ohišje. Za enostavno spreminjanje smeri vrtenja ima ta udarni vijačnik še priročno namensko preklopno stikalo.

© 29. 11. 2023 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.