S premišljenim spletnim marketingom do prepoznavnosti na spletu
| Članek je bil prebran 766 krat.

Digitalni marketing oziroma spletno oglaševanje danes ni več nobena novost. Gre za del naše realnosti, kot je realna reklama na oglasnem panoju pred trgovinskim centrom ali reklama med oglasnim blokom na televiziji med gledanjem vaše najbolj priljubljene serije. Digitalni svet ni virtualen, namišljen, ne-realen, ampak je del naše realnosti, ki na naše mišljenje, delovanje in zavedanje pogosto vpliva bolj kakor si upamo priznati. Oglaševanje na spletu je del interaktivnega oglaševanja, namen katerega je promocija blagovnih znamk. Da bi to dosegli, se oglaševalci poslužujejo splet, mobilne in druge interaktivne kanale. Z uporabo spletnega marketinga lahko blagovne znamke v kratkem času, kot še nikoli doslej, dosežejo potrošnike. In kar je pri vsem skupaj najbolje – spletni digitalni marketing pomeni, da dosežemo prave potrošnike, na njim ustrezen način in to za optimalne stroške, ki jih namenimo za oglaševanje na spletu.

digitalni marketingKako oglašujemo na spletu?

Digitalni marketing je širok nabor storitev:

Posebnost digitalnega marketinga je, da s svojim sporočilom doseže potrošnike tudi, če ne uporabljajo spleta – preko mobilnih telefonov, displayev, oglasnih pasic in digitalnih kanalov na prostem (javni prostori, ipd.)., preko sms ali mms sporočil, ipd.

Velik delež digitalnega marketinga predstavlja spletni marketing, ki pomeni oglaševalske taktike, vezane zgolj na spletne kanale, kot so npr. spletni portali, omrežja, skupnosti, ipd. Sem sodi tudi social media marketing oziroma marketing na družbenih omrežjih. Digitalni marketing ima neverjetno sposobnost hitrega prilagajanja in spreminjanja, ki ji oglaševalci morajo slediti, da bi bile spletne oglaševalske kampanje oziroma akcije na spletu zares učinkovite. Svet digitalnega tako blagovnim znamkam ponuja velik potencial, ki pa ga morajo le te prepoznati in tudi znati uporabiti sebi v prid. Pri tem so v veliko pomoč lahko digitalne agencije, kot je npr. W3B, d.o.o., ki poskrbijo, da je znamka vidna tam, kjer se jo najbolj išče.

© 07. 03. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.