Pvc ali aluminijasta vhodna vrata?
| Članek je bil prebran 1.933 krat.

Odgovor na zgornje vprašanje je seveda odvisen od več dejavnikov. Poglejmo si, zakaj bi izbrali PVC in zakaj aluminij?

PVC vhodna vrata

Alu vrataPVC vhodna vrata so cenovno ugodnejša od aluminijastih vrat. PVC je trpežen material, ki je povsem nezahteven za vzdrževanje in nego. Vse, kar potrebujete za čiščenje vrat, je vlažna krpa. PVC vrata so tudi stabilna in kompaktna, mnogi pa so najbolj navdušeni nad njihovo toplotno in zvočno zaščito. Če izberete protivlomna vrata iz plastike, potem so tovrstna vrata tudi izjemno varna. Plastična vhodna vrata vam bodo služila vrsto let. Pomanjkljivost PVC je morda okoljska obremenitev, ki nastaja ob proizvodnji izdelkov iz plastike.

Aluminijasta vrata

Aluminij je eden izmed mehansko najbolj odpornih in dolgoživih materialov. Aluminijasta vrata so dolgoživa, trpežna in povsem enostavna za vzdrževanje. Aluminij je tudi izjemno odporen proti praskam in raznim vremenskim vplivom. Za aluminij se mnogi odločijo tudi zaradi izgleda – takšna vrata imajo precej sodoben pridih. Aluminijasta vrata so tudi odlična zvočna, protivlomna in toplotna zaščita vašega doma. Aluminijasta vhodna vrata so sicer nekoliko dražja od PVC ali lesenih masivnih vrat.

Če izberete kakovostna vrata, ne igra ključne vloge, ali so narejena iz PVC ali aluminija. Za izbiro optimalnih vhodnih vrat za vaš dom naj bodo merilo varnost, vrhunska kakovost in zanesljivost. Za cene posameznih vrat pa je pri izbranem ponudniku najbolje poiskati katalog, kjer najdete razdelek »vrata cenik«. Končna cena izbranih vrat je seveda odvisna od dimenzij in vaših želja, zato večina proizvajalcev in ponudnikov ceno določa le, ko jim pošljete vaše povpraševanje. Povpraševanje je smiselno poslati vsaj parim različnim ponudnikom, da cene lahko primerjate med sabo in se odločite za tistega, ki za vaš denar ponuja največ.

© 12. 08. 2022 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.