Potencial spletnega video oglaševanja
| Članek je bil prebran 1.340 krat.

Spletno video oglaševanje se v zadnjem času tudi v Sloveniji vse bolj razvija. V tujini je tovrstno oglaševanje že skoraj stalnica, pri nas pa so razvoj spletnih videov do sedaj omejevali predvsem premajhni oglaševalski proračuni in nezaupanje v tako oglaševanje nasploh. Ko pa ljudem pokažete številke in razmere iz tujine, se navadno zavejo, kako pomembna oblika spletnega oglaševanja je spletno video oglaševanje.

Prenosnik na miziNajvečji oglaševalski izziv spletnega video oglaševanja so gotovo kreativnost in inovativnost. Video oglasi namreč postavljajo pred oglaševalce veliko ustvarjalne svobode. Poleg tega imajo takšni oglasi tudi velik potencial za interaktivnost in komunikacijo. Oglaševanje z video vsebinami na spletu lahko v krajšem času dosega veliko število ljudi, prav tako pa so spletni video oglasi navadno tudi precej čustveni in posledično močno zapomnljivi. Spletno video oglaševanje je pokazalo tudi na še en fenomen sodobnega spletnega oglaševanja nasploh – viralno video oglaševanje. Viralen oziroma poslovenjeno virusen, se nanaša na vsebino (informacijo, video oglas, spot ipd.), ki si ga je ogledalo že več milijonov uporabnikov spleta. Takšni viralni videi torej v razmeroma kratkem času dosežejo veliko število ljudi po vsem svetu in povzročijo, da se vsi pogovarjajo o vsebini samega videa. Verjetno si lahko predstavljate, kakšen vpliv ima takšna viralnost na določeno blagovno znamko, ki se pojavlja v enem izmed takšnih videov.

Spletno video oglaševanje je torej za oglaševalce velik izziv in ima gotovo neverjeten potencial. Pri nas morajo v javnost morda prodreti še nekateri primeri uspešnih praks iz tujine, da bo tudi v Sloveniji razvoj spletnega video oglaševanja steklo v polnem zamahu.

© 07. 03. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.