Na kaj paziti pri uporabi Googlovega programa Adwords
| Članek je bil prebran 1.640 krat.

Google Adwords je lahko izjemno učinkovito in uspešno oglaševalsko spletno orodje. Zaradi splošne razširjenosti Googla se ga poslužuje že veliko število spletnih oglaševalcev. Vendarle pa je pred samo uporabo Google Adwords smiselno poznati nekatera ključna dejstva, da bo oglaševanje zares optimalno in uspešno. Prva takšna stvar je zadostno testiranje vaših oglasov.

Napis google adwords academiesTestiranje je namreč ključen in tudi neizogiben del optimizacije pri iskalnem oglaševanju. Brez testiranja je nemogoče dosegati optimalne rezultate in zastavljene cilje, saj se le redko dogaja, da bi vrez takšnega testiranja že prvotno izdelali optimalen seznam ključnih besed. Oglasna kampanja z Google Adwords je dinamičen proces, ki se sproti spreminja in prilagaja razmeram na spletu. Dokaz za to so majhne spremembe, na primer na vstopni strani, ki so znatno vplivale na končne rezultate oglaševanja. Nadalje je potrebno pozornost usmeriti tudi na strukturo samega oglasa. Če je ta namreč slabo strukturiran, skoraj zagotovo ne bo dosegel zastavljenih oglaševalskih ciljev in izpolnil vaših pričakovanj. Najbolje je, da se oblikuje več oglasov ter se jih skrbno opazuje – pozorno je potrebno spremljati njihov učinek, da lahko na koncu uporabimo tisti oglas, ki daje najboljše rezultate. Poleg strukture oglasa je potrebno paziti tudi na skrbno načrtovan razpored oglasov. Tega je potrebno prilagoditi ciljni skupini, kateri je oglas namenjen.

Velik vpliv na uspešnost kampanje ima tudi postavitev vstopne strani – ta mora biti uporabniku prijazna in pregledna. Od tega prvega stika je namreč potem odvisna nadaljnja akcija potencialnega kupca. S pravilno zastavljeno vstopno stranjo lahko tako nekoga pridobimo ali pa odbijemo od dokončne odločitve o nakupu izdelka.

© 25. 07. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.