Koliko plačati za vhodna vrata?
| Članek je bil prebran 1.318 krat.

Cena vhodnih vrat je odvisna od več dejavnikov. Na ceno tako vpliva:

V veliki meri ima prevladujoč vpliv na končno ceno izbrani material, iz katerega bodo sestavljena vrata. Med dražjimi na trgu so tako lesena in aluminijasta vrata, ali pa kombinacija obojih. Cene masivnih lesenih ali aluminijastih vhodnih vrat se gibljejo od 1000 evrov naprej. Pri izbiri takšnih vrat se je potrebno zavedati, da so na začetku cenejša vrata pogosto dražja izbira, saj bo potrebno taka vrata hitreje zamenjati ali pa bodo terjala draga popravila. Vrata iz lesa ali aluminija je zato smiselno kupovati v času popustov ali akcij, ko so sicer visoke cene nekoliko dostopnejše.

Cenejša izbira so PVC ali plastična vhodna vrata, ki se izdelujejo iz več komornih profilov, običajno imajo jekleno jedro. Mnogo proizvajalcev PVC vrat se odloča tudi za prekrivni profil, pri čemer okvir krila ni viden, prav tako pa se vrata zaradi tega manj povešajo. Cene pvc vrat se začnejo pri okoli 700 evrih in se višajo glede na kakovost izvedbe in izbiro dodatkov k vratom.

Cena ni vse

Pri izbiri pa konec koncev ni pametno upoštevati zgolj cene. Izbira naj temelji na kvaliteti, obstojnosti in življenjski dobi vrat. V tem smislu so odlična izbira vhodna vrata AJM, pri katerih se začetna cena lahko hitro povrne. Takšna vrata imajo ob primerni negi in vzdrževanju zelo dolgo življenjsko dobo, saj so izjemno odporna tudi na mehanske poškodbe in raznolike vremenske pogoje.

© 13. 08. 2022 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.