Kaj je slogan in kako lahko ustvarite dober slogan?
| Članek je bil prebran 252 krat.

Slogan je besedna zveza, ki povzema identiteto, poslanstvo in namen vašega podjetja. Slogan mora biti kratek in zapomnljiv, hkrati pa tudi pomenljiv. Odličen slogan lahko pomaga razlikovati vaše podjetje od drugih na istem področju in ustvariti čustveno povezavo s potencialnimi strankami. Kako torej ustvariti učinkovit slogan, ki bo odmeval pri občinstvu?

Znamka

Izbira besed: slogan: modro izbirajte besede

Pri oblikovanju slogana je pomembno, da izberete besede, ki so pomembne za vaše podjetje, panogo ali izdelek. Če na primer prodajate izdelek, ki posameznikom pomaga, da ostanejo organizirani, lahko v sloganu uporabite besede, kot sta “organizirati” ali “poenostaviti”. Izberite besede, ki so preproste, vendar dovolj močne, da bodo vplivale na vašo ciljno skupino

Naj bo privlačen

Vaš slogan mora biti dovolj privlačen, da si ga ljudje zlahka zapomnijo. Če je mogoče, uporabite rime in besedne igre – tako si bodo potencialne stranke slogan lažje zapomnile. Poleg tega ga poskušajte ohraniti kratkega – večina uspešnih sloganov ima pet besed ali manj.

Preizkusite ga

Ko ustvarite nekaj različnih sloganov, jih preizkusite na družinskih članih in prijateljih. Vprašajte jih, kateri slogan je po njihovem mnenju najučinkovitejši, in zakaj menijo, da je tako. Tako boste dobili dragocene povratne informacije o tem, ali slogani odmevajo pri ljudeh zunaj vašega neposrednega kroga vpliva.

Zaključite z imenom svoje blagovne znamke

Poskrbite, da se slogan zaključi z imenom vaše blagovne znamke, da bodo ljudje vedeli, od koga prihaja. To pomaga graditi prepoznavnost vaše blagovne znamke med potencialnimi strankami in jim lahko pomaga, da z njo povežejo tudi pozitivne občutke. Poleg tega lahko z vključitvijo slogana ali poziva k ukrepanju na koncu slogana še dodatno povečate prepoznavnost med potrošniki in jih spodbudite k ukrepanju – na primer k nakupu izdelkov ali storitev pri vas.

Za zaključek naj povem, da je oblikovanje učinkovitega slogana bistvenega pomena za vsako podjetje, ki želi pritegniti več pozornosti strank in izstopati med konkurenti. Pri oblikovanju slogana preudarno izbirajte besede, poskrbite, da bo slogan privlačen, če je le mogoče, uporabite rime ali besedne igre, preizkusite različne možnosti pri družinskih članih in prijateljih, preden se odločite za končno možnost – in ne pozabite na koncu vključiti imena blagovne znamke. Z upoštevanjem teh nasvetov boste zagotovili, da bo vaša blagovna znamka izstopala nad ostalimi.

© 29. 11. 2023 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.