Izničenje faktorja karme – smo zares svobodna bitja?
| Članek je bil prebran 1.325 krat.

Adrian Kezele je hrvaški pisec, učitelj meditacije in duhovnosti ter raziskovalec življenja, ki v svoji knjigi Izničenje faktorja karma raziskuje, ali smo ljudje zares svobodna bitja in ali je svobodno življenje zunaj vzročnih zank sploh mogoče. Adrian Kezele je tudi ustanovitelj duhovne akademije, ki organizira mnoge delavnice in seminarje s področja duhovnosti, ajurvede, sinhronosti, integralne meditacije, vastuja, ipd. Je tudi so-ustanovitelj Umjetnosti davanja na Hrvaškem.

osebni razvojKnjiga je posebna že zato, ker je marsikomu povsem obrnila pogled na življenje in podrla vse že utrjene duhovne predpostavke. V središču knjige se nahaja ideja o osvoboditvi ali razsvetljenju. Knjiga ne predpostavlja kake določene šole, nauka ali tradicije, ampak avtor v njej predstavlja svoje izkušnje.

Knjiga začne na začetku – pri človekovem prepričanju, da smo svobodna in zavestna bitja. Avtor pa življenjsko pot usmeri proti razsvetljenju oziroma osvoboditvi. Večina ljudi namreč svoja življenja preživi v iluziji, kamor zaprejo sami sebe. Izhod iz tega ujetništva je povezan z odstranjevanjem faktorja karme. Karmične zanke nas namreč držijo v ujetništvu in če se jih osvobodimo, lahko zares zaživimo svobodno življenje. Takšen preboj iz ujetništva je seveda zelo težko doseči, povrh vsega pa ostaja odprto tudi vprašanje, zakaj se sploh truditi za to. Knjiga bralcu predstavi karmične zanke, del knjige pa je namenjen tudi opisu razbremenilnih izkušenj, ki so namenjene za popuščanje zank karme.

Končni korak je dekonstrukcija iluzije in odstranjevanje faktorja karme. Rdeča nit celotne knjige je viveka – razločujoča moč uma, ki lahko odstrani iluzijo, v kateri živimo. Napako uma lahko popravimo samo s spremenjenimi mentalnimi obrazci in pomeni arhetipa.

Avtor metodo viveke za dekonstrukcijo iluzije uporablja že vrsto let v praksi in je na praktičnih primerih tudi večkrat dokazal, da je njena sposobnost to, da človeka pripelje do roba razsvetljenja. Zadnji korak mora narediti vsak sam.

Knjiga sodi na področje duhovne rasti in osebnega razvoja, namenjena pa ni samo tistim, ki bi se želeli osvoboditi, ampak tudi vsem drugim, ki bodo v prihodnosti soočeni s tem, da dekonstruirajo iluzijo, v kateri živijo in zaživijo v pravi svobodi. Gre gotovo za eno izmed tistih knjig, ki imajo moč, da spremenijo in globoko navdihnejo. Knjiga Izničenje faktorja karme  ni ravno lahkotna poletna literatura, ampak je ena izmed tistih knjig, ki jih preberete v življenju, ki jih gotovo še dolgo ne boste pozabili. Avtor knjige je s svojimi predavanji in nauki že več let prisoten in poznan tudi pri nas, zato bo knjiga med slovenskimi bralci gotovo toplo in dobro sprejeta.

© 07. 03. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.