Družinski avto mora biti predvsem prostoren
| Članek je bil prebran 1.234 krat.

Če je včasih veljalo za nekoliko nenavadno, da se je družina odločila za tretjega ali celo četrtega otroka, je danes po statistikah trend tretjega otroka celo v porastu, vse več družin pa se odloča tudi za četrtega ali petega družinskega člana. Seveda s tremi, štirimi ali več otroci pride tudi do nekaj povsem vsakodnevnih, a pomembnih življenjskih zagat. Ena izmed njih je tudi prevozno sredstvo – kateri družinski avto torej izbrati, da se bodo v njem lahko udobno vozili prav vsi družinski člani. Zanimivo je, da pogosto že v družinah z enim ali dvema otrokoma slišimo starše tarnati o pomanjkanju prostora v avtu, še posebej ko se odpravljajo na počitnice in s sabo družina vzame več prtljage. Sedaj pa si lahko samo predstavljamo, kako je prostornost pomembna šele pri veččlanskih družinah.

družinski avtoNa trgu ni veliko vozil, ki bi bila lepih oblik, zelo prostorna, varna in varčna. Eno izmed takšnih, ki je namenjeno za udobno vožnjo za veliko družino, je tako npr. Citroenov SpaceTourer, ki je pravzaprav kombi, namenjen za prevoz več oseb, pogosto pa se izkaže za odličnega tudi, ko ima družina 5 ali več članov. Kdor ima otroke, bo verjetno priznal, da pogosto največ šteje to, da si lahko zadeve kar se da poenostavimo. To seveda velja tudi za prevažanje naših otrok. Starši smo pogosto pod stresom, ko moramo svoje otroke voziti na razne popoldanske interesne dejavnosti in marsikateremu se zdi, da se po službi prelevi kar v taksista. Ker je pri večjih družinah nemogoče vse družinske člane prevažati v osebnih avtomobilih s 5 sedeži, je še toliko pomembneje, da izberemo prostornost in tako svoje življenje vsaj nekoliko poenostavimo.

Gremo na počitnice vsi –  brez skrbi

Za družinsko življenje je torej prostoren avtomobil zelo pomembna pridobitev. To se zelo odraža že, v kolikor kateri izmed vaših nadobudnežev igra kakšno večje glasbilo ali pa za svoj hobi potrebuje večje rekvizite. Že v tem primeru je lahko dnevna vožnja na razne interesne dejavnosti pravi izziv. Še toliko bolj stresno pa lahko postane, ko se vsa družina odpravlja na večdnevne počitnice. Normalno je, da vsak otrok zase terja nekaj prostora in s sabo vzame tudi nekaj prtljage. Če na vrh tega dodamo še prtljago staršev, lahko v avtomobilu hitro postane kar nekoliko tesno. Zato si je resnično smiselno omisliti družinski avto, ki nudi dovolj sedežev pa tudi prostoren prtljažnik, kamor lahko shranjujemo prtljago. Družina potrebuje tudi številna odlagalna mesta, tako da imajo vsi družinski člani dovolj prostora za svoje predmete.

Odločite se za družinski avtomobil, v katerem se dobro počutite vsi

Ker v avtomobilu preživimo toliko časa, je pomembno, da se v njem dobro počutimo. V kolikor gre za nakup družinskega avtomobila, je pomembno, da je v njem zadosti udobno za vse, tudi za družinskega psa ali kakšnega drugega hišnega ljubljenčka, v kolikor rad in pogosto potuje z vami. Poiščite družinski avtomobil, ki je zasnovan v duhu potovanj in udobja. Pot nikoli ne bi smela biti izvir stresa in skrbi, ampak bi se morali na cilj vsi družinski člani pripeljati sproščeni in spočiti. To pomeni, da morajo biti sedeži udobni, dovolj široki in narejeni iz mehkih materialov. Sedeži naj imajo drsni pomik in po naklonu nastavljiva naslonjala, še toliko bolje je, če so na voljo tudi nasloni za roke. Skratka, družinski avto naj bo udoben dom na štirih kolesih – torej tako udoben, da se boste v njem lahko počutili, kot da ste doma.

Preberite si tudi o gospodarskih vozilih nove generacije – več!

© 19. 04. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.