Banane – vir zdravja
| Članek je bil prebran 1.424 krat.

Banane so znane po svoji hranilnosti, nekateri pa se jim zaradi domnevne kaloričnosti in radioaktivnosti celo izogibajo. Vendarle pa obstaja vrsta študij, ki govorijo v prid uživanja banan. Banane so namreč sadež, ki je cenovno dostopen praktično vsakomur, v sebi pa skrivajo vrsto vitaminov in mineralov. Zaradi svojih sestavin imajo vrsto pozitivnih učinkov, ki pomagajo pri marsikateri težavi ali bolečini. Pa si oglejmo le nekaj primerov, zakaj so banane pravi vir zdravja.

zdravjeBanana med drugim pomaga in zdravi pri slabokrvnosti, uravnava krvni pritisk, pomaga pri depresiji, lajša PMS težave in s tem povezane bolečine, uravnava prebavo in odpravlja zaprtost, pomaga, če nas peče zgaga, izboljšuje spomin in delovanje možganov nasploh, pomaga lajšati jutranjo slabost pri nosečnicah, pomaga pri blaženju mačka po prekrokani noči, razstruplja organizem, pomirja nevrozo, pripomore k lajšanju bolečin pri čiru na želodčni sluznici, pomaga, če želimo opustiti kajenje, lajša srbečico pri komarjevem piku (notranja stran olupka), manjša nevarnost kapi, pomaga pri odstranjevanju bradavic, uravnava telesno temperaturo, pomaga blažiti stres, pripomore pri odstranjevanju trnov (encimi v banani razkrojijo kožo nad trnom in tudi sam trn), itd.

Banane skratka lahko olajšajo marsikatero težavo, so prava energijska bomba in dobrega okusa. Izjemno priporočljivo jih je uživati zjutraj, saj so kalorične in nam dajo dovolj moči za delovni dan. Njihova zdravilna moč je danes že splošno znana, zato se jih veliko uporablja tudi pri pripravi vitaminskih napitkov in smutijev. Banana na dan torej odžene zdravnika stran.

© 25. 07. 2021 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.