5 tehnologij in pomoči za vožnjo, ki jih potrebujete v svojem novem vozilu
| Članek je bil prebran 1.469 krat.

Novi modeli vozil se ponašajo z različnimi tehnologijami, ki pomagajo pri vožnji, jo naredijo udobnejšo in lažjo za voznika. Povprečen voznik se zagotovo vpraša, če potrebuje vse te dodatke in kateri so res nujni. Naslednjih 5 tehnologij, ki jih ima C4 Picasso, je koristnih za vsakodnevno vožnjo in jo bodo zagotovo izboljšale.

Sistem za nadzor mrtvega kota

Citroënova vozila so opremljena z odličnim sistemom, ki spremlja vozila, ki so prisotna v mrtvem kotu in jih voznik ne vidi. Na zunanjem ogledalu se pokaže simbol v obliki rumene pike, ki prikazuje, da je C4 Picasso zaznalo vozilo v mrtvem kotu. Tako se zmanjša verjetnost, da bi voznik spregledal vozilo ali kolesarja in povzročil nesrečo.

Sistem, ki zmanjša verjetnost naleta vozil

Vozilo C4 Picasso, kot druga Citroënova vozila so opremljena s sistemom, ki prepoznava premične in nepremične predmete pred vozilom. Ko vozilo zazna nevarnost trka, opozori voznika, da je čas za zaviranje vozila. Tak sistem je v vozilu nujen in bo zmanjšal verjetnost, da bi prišlo do naleta. Sistem je izpopolnjen do te mere, da vozilo začne samodejno zavirati, če se voznik ne odzove na opozorilo.

Samodejni prekop dolgih luči

V nočni vožnji vozniku olajša možnost samodejnega preklopa med dolgimi in zasenčenimi žarometi v vozilu. Sistem sam zazna druga vozila v prometu in glede na njih, preklaplja med obema vrstama žarometov. Tako je voznik manj obremenjen s prestavljanjem žarometov in se lahko bolj posveti sami vožnji.

Kamera za vzvratno vožnjo v C4 Picasso

Kamere na zadnjem delu vozila so še eden izmed izjemno uporabnih sistemov med vožnjo, ki se izkažejo tudi pri parkiranju. Posnetki se prikazujejo na 12 ali 7-paličnem zaslonu visoke ločljivosti, zato bo voznik natančno vedel, kaj se dogaja za vozilom.

Prepoznavanje prometnih znakov

Avtomobilski sistemi imajo tudi funkcijo prepoznavanja prometnih znakov. To hitrost si lahko voznik shrani tudi kot vrednost za tempomat. Informacijo prikaže vozniku, ki se mu s tem sistemom ne bo zgodilo, da bi spregledal znak za omejitev hitrosti.

Še druge tehnologije, ki jih imate lahko v svojem novem vozilu C4 Picasso, preverite na Citroënovi spletni strani.

© 27. 01. 2023 - StanleyGarza.com. Oglaševanje.